Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

lauantai 22. lokakuuta 2016

Halloweenjuhlat vuosimallia 2016

Järkkäilin Halloweenjuhlat lasten kavereille hieman etukäteen, kun meillä ei koko porukka koossa virallisena viikonloppuna. Mutta tässä hieman tarjottavia:)

Noidan räkä tarjoiltuna pikareista:) Liota 15 liivatetta kylmässä vedessä 15 min. Kaada 1,5 l limua kulhoon, josta ota n. 3 dl kattilaan. Kiehauta kattilassa oleva limu ja lisää siihen liotetut  ja puristellut liivatteet, sekoita. Yhdistä kylmään nesteosaan. Kaada pieniin pikareihin. Alkuun ovat hyvin kuplaisia, mutta hyytyessään muuttuvat ylimään kuvan mukaisiksi.Sitten vaan lusikoimaan!Sammakonkutu:  Eli keitä helmipuuroa litraan maitoa ja sekoita loppuvaiheessa tilkkanen vihreää elintarvikeväriä. Sammakot tein Fimo-massasta koristeeksi.

Murskatut luut:

Karmivat kummitusansat:  Suklaamuffinsseja, joiden laki veistetty pois ja tilalle asetettu vaahtokarkin makuisesta sokerimassasta tehdyt kummitukset. Kummitusten silmät nonparelleja. Päälle vielä ansa, joka poistetaan, niin pääsee hotkaisemaan kummituksen.

Aivot: Tehty aivomuottiin kaupan Pannacotta-aineksista. Lisänä matokarkkeja.

Kissanhiekkalaatikkokakku: Yksi 6 munan kääretorttupohja jaettuna kahteen. Kostutus vaniljasokerin ja maidon sekoituksella. Väliin 1 litra kermavaahtoa pienellä rahkalisällä ja valkosuklaanpaloja, mansikoita ja vadelmia. Päälle keksimurua ja suklaakarkkeja sekä Omar-karkeista tehtyjä kökköjä. Omar-karkit saat värjättyä kaakaojauheella ruskeiksi ja taipumaan haluamallasi tavalla hieman lämmittämällä kuorittuja karkkeja lautasella.

Madot: Tee puolen litran pullataikina, josta pyörittele matoset. Paista ja jäähtyneenä koristele sokerihelmillä, sokerimassalla tai sulatetulla suklaalla. 


Kahta eri limua, päärynää sekä sitrus..Sitrus värjätty elintarvikevärillä punaiseksi. Jääpaloina kumihanskaan tehdyt jäät.


Seittileivokset: Mokkapalojen päälle pursotettu pikeerillä verkot ja ripoteltu nonparelleja. Pikeeri: kananmunan valkuainen, johon sekoitetaan tilkka sitruunatiivistettä ja sen verran tomusokeria, että sopivan jäykkää.


Rottakuutiot: 4 kourallista hyvin suolattuja ja murennettuja popcorneja, 4 pötköä toffeeta pilkottuna, muutama kourallinen vaahtokarkkeja silputtuna sekä 2 levyä maitosuklaata sulana joukkoon. Painele levyksi leivinpapereiden väliin ja anna jähmettyä. Leikkaa kovasta levystä kuutioita. Sekaan voi laittaa mitä vaan, mm. suolaisia pähkinöitä tms. 
Leikkeinä Myrkkykarkki-leikki. Yksi karkeista on valittu myrkkykarkiksi salaa ja vieraat yksi kerrallaan syövät valitsemansa karkin..jos karkki on myrkkykarkki, muut huutavat "Myrkkykarkki" ja syöjä ns. kuolee ja taas toisinpäon "Selvisit".

Muumioiti. Vieraat jaetaan (nyt tytöt vs pojat) kahteen ryhmään. Molemmilla ryhmillä wc-paperirullat sekä teippiä. Kolme minuuttia aikaa muumioida ryhmän sisältä valitsema henkilö. Parhaiten onnistunut ryhmä voittaa:)

Kuka osuu lähimmäksi luurangon hampaita, voittaa!


Ja vielä joitakin koristeluita, mitä aiempina vuosina ei ole ollut: 


Akvaarion kallokin sopi hyvin teemaan ;) 


1 kommentti:

Kakkumonsteri kirjoitti...

Mahtavat tarjoilut! :)