Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

maanantai 29. joulukuuta 2014

Jouluinen Brita-kakku

Joulupöytään tein tällaisen jouluisen version Brita-kakusta. Sisällä kerma-rahka-luumuseos, piparinmuruja, suklaarouhetta sekä puolukoita. Samat aineet myös päällä lisänä sulatettu suklaa, jojnka pursotin minigrip-pussista päälle.


Brita-kakku
Tällä ohjeella pellillisen kokoinen

Pohjat:

300g voita
3 dl sokeria
6 kpl keltuaisia
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Marenki:

8 kpl valkuaisia
5-6 dl sokeria

-Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, johon lisää keltuaiset yksitellen
-Sekoita jauhot ja leivinjauhe
-Sekoita jauhoseos maidon kanssa vuorotellen taikinaan
Levitä kahdelle pellille nuolijalla. Älä kuitenkaan levitä ihan reunoihin asti taikinaa.

-Vatkaa marenkia varten valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vatkatessa. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi nurin päin.
- Levitä marenki molempien taikinoiden päälle, älä myöskään ihan pellin reunoihin  kiinni. Voit kuvioida esim laineiksi lusikalla marengin pinnan.

- Paista 175 asteessa N. 30 min uunin keskitasolla. (Niin, että marengista tulee kauniin värinen) Anna jäähtyä ja siirrä pohja tarjoilualustalle tai jätä pellille. Täytä mieluisella vaihtoehdolla ja lisää päällilevy kahdessa osassa, jotta sen saa siirrettyä jotenkuten ehjänä. Lisää päälle kermavaahtoa tms. sekä muita lisukkeita mitä tahdot käyttää.

Itse olen tehnyt sisään mm. Kerma-mascarpone tai rahkaseoksen. n. 1 l kermaa, prk mascarponea ja mansikoita/mustikoita. Jouluversioon laitoin 1 l kermaa, 3 prk luumurahkaa, 1 prk luumurahkaa, kanelia maun mukaan ja 4 liivatetta liotettuina ja sekoitettuina tilkkaan vettä. Sokeria maun  mukaan.

Tässä kesäinen versio kyseisestä kakusta :)

Ei kommentteja: