Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ohje ruusupursotukseen


Ohje ruusupursotukseen! Tämä tekniikka on nopea ja helppo tehdä ja saa valtavan kauniin lopputuloksen:)  Itse vatkaan kerman + sokerin suht kovaksi vaahdoksi ja lisään sekaan joko hieman rahkaa tai tuorejuustoa. Sisällä tässä kakussa on sokerikakkupohjat (8 munaa) ja vadelmia, mustikoita ja kerma-rahkaseos. Kostutus vanilliinimaidolla.

Tärkeintä tässä on hommata Wiltonin M1 tylla eli pursotinterä. ( 6 teräinen tähtitylla)

 Aseta pursotinterä pursotinpussiin.
 Vuoraa kakun pinta kermalla.
 Pursoita kellonmyötäisesti ja pidä terää suht lähellä kakun pintaa pursottaessasi.







Tässä vielä yllä kerrattuna: muuta siis ei tarvitse kuin pursottaa kellonsuuntaisesti niin ison ruusun kuin haluaa. Ruusuja kannattaa tehdä mahdollisimman eri kokoisia niin pinnasta tulee eläväisempi.
Kakun voi jättää valkoiseksi tai jo kerman vatkausvaiheessa värjätä haluamansa väriseksi esim. pastaväreillä. Myös pursottelun jälkeen kakun pinnan voi sprayata kimallespraylla. Itse olen tässä käyttänyt vaaleanpunaista, saa kauniin pinnan.
Tässä sprayattuna:)

19 kommenttia:

Vaaleanpunainen nonparelli kirjoitti...

Upea kakku!:)

Ritu kirjoitti...

Kiitos selkeistä ohjeista, tätä kokeilen aivan varmasti. Todella kaunis pinta kakulle.

Mun Tekemä kirjoitti...

Ihana ruusukakku. Kiitos ohjeesta!

Pullapaakari kirjoitti...

on kyllä ihanan kaunis kakku, ja onnea koko Suomi leipoo kisaan. Sie oot kyllä paras kaikista

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
todella hienosti kuvattu vaihe vaiheelta. Näitä kun olis enemmän. Jos joku tietää mistä löytyy erilaisia pursotus malleja ja kakun koristelu malleja ja vielä jos vastaavaa kuin nämä, niin tietoa tulemaan. Kiitos.
jarppa

Inkku P kirjoitti...

Kaunis lopputulos. Pitääpä hommata tuo tylla itselle ja kokeilla. Kiitos selkeästä ohjeesta. :)

Kiitu kirjoitti...

Siis nää siun kakut on ihan mielettömiä!!! Lisään blogisi oman blogini listalle http://handmadebykiitu.blogspot.fi/
, täällä täytyy vierailla useammin ihmettelemässä ja ihastumassa! Olet taitava! Onnea kisaan! :)

Marika T kirjoitti...

Hyvä tavaton kuinka kaunis & romanttinen ♥

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanista ohjekuvista, tänään yritin ekan kerran tehdä harjoituskakun, ja aika hyvä siitä tulikin! Mistä kohtaa kakkua nuo pursotukset kannattaa aloittaa, päältä vai sivulta? Ja jos päältä, niin keskeltä vai reunoilta? Päälipursorukset oli suht helppo tehdä, mutta nuo sivupursotukset oli aika vaikeita, eikä ruusuista oikein tullut ruusun näköisiä...

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuuko millään muulla tyllalla saamaan näin hyvää jälkeä kuin M1?
Onko M1 pidemmät "terät" kuin muissa? Vai löytyykö joku vastaava tylla? :)

Sarita alias Aata kirjoitti...

Olen itse aloittanut sekä päältä että reunasta tekemään pursotuksia. Reunasta jos aloittaa, niin kannattaa aloittaa alhaalta ylöspäin, niin kerrokset tukevat toisiaan vähän. Monesti aloitan molemmista ja pursotuskohdat vain yhtyvät jossain vaiheessa:)

Tyllista 6 haarainen tähtitylla käy, mutta tosiaan tuossa M1 tai vastaavassa tähtityllassa on juuri vähän syvemmät nuo urat niin ruusuista tulee terävemmät.

Tuukka Kyllönen kirjoitti...

Menee kokeiluun! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voiko käyttää nestemäistä elintarvikeväriä kerman värjäämiseen? :)

Sarita alias Aata kirjoitti...

Heippa ja anteeksi viivästynyt vastaus. Mutta siis itse käytän mielummin noita pastavärejä. Ovat voimakkaampia ja eivät vaikuta kerman koostumukseen. Ennen pastavärejä käytin kyllä noita nestemäisiä, mutta tekevät (tai ainakin ennen tekivät) aika hailukan värin jollei laittanut reilusti, mikä taas vaikutti koostumukseen.

Johanna Hakala kirjoitti...

Osaatko sanoa saako jostakin kaupasta suoraan tuota pursotinpäätä? Isänpäiväksi haluaisin yrittä ruusuja väkertää mutten taida ehtiä tuota tähtipäätä enää tilata mistään...

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka paljon kermaa tämän kakun pursotukseen meni? ☺

Sarita alias Aata kirjoitti...

Heippa! Olen itse tilannut nettikaupoista tuon tyllan, mutta iloleipurista varmaankin kyllä löytyy ja isoissa ruokakaupoissa voi löytyä, kun ovat nykyään panostaneet tuohon puoleen.

Itse laitan kermaa reilusti, varaan 6-8 dl pursotuksiin ja sisälle erikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Upea kakku��! Mitä kimallespraytä olet käyttänyt ja mistä tilannut��?

Sarita alias Aata kirjoitti...

Heippa ja kiitos kommentista :) Olen tilannut sprayt Leipurin putiikista kuten myös muut käyttämäni aineet.