Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

perjantai 6. syyskuuta 2013

Focaccia


Tätä herkkua on jo pitkään pitänyt kokeilla ja nyt päästiin vihdoin herkuttelemaan. Ai namnam!

Itse leipä:

7,5 dl vehnäjauhoja
n 25g kuivahiivaa
2,5 tl hienoa merisuolaa
1 tl timjamia
2 tl sokeria
4 dl vettä
5 rkl oliiviöljyä

Päälle :

oliiviöljyä
oliiveja siivuina
3 oksaa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa reilusti

Sekoita kuivat aineet ja lisää vesi ja öljy. Vaivaa hyvin ja anna kohota puolisen tuntia. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina pellille. Kohota vielä liinan alla toiset puoli tuntia. Sivele pinta öliiviöljyllä ja painele oliivin siivuja pohjaan asti ympäri leipää. Sirottele päälle kolme silputtua rosmariinin oksaa ja sormisuolaa reilusti. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla n 15-20 min tai kunnes pinta on rusehtava. Kun olet ottanut uunista, sivele vielä pinta oliiviöljyllä. Uunin pohjalle voi laittaa vesiastian, jotta pinta saa rapsakkuutta.

1 kommentti:

Sugar Mama kirjoitti...

Minäkin tein focacciaa kesällä ensimmäistä kertaa, oli kyllä tosi hyvää!