Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Vartalokakku pitsihepeneillä

Mieheni vei tämän työpaikalleen juhlan kunniaksi :) Sain taas vapaat kädet ja tässä lopputulos, näitä muotokakkuja on niin hauskaa tehdä! Nyt muistin napsia vähän vaihekuviakin, eli kaikki vaan vartalokakkuja tekemään! Koristeluvaiheessa on aina niin vauhti ja into päällä, että lopuksi vasta tajusin, etten sitten koko prosessista napsinutkaan kuvia. 


Tein 10 munan pohjan isoon suorakulmion muotoiseen vuokaan sekä yhden 4 munan kääretorttupohjan, joista leikkelin vartalonpalat. Täytteinä voit käyttää haluamaasi täytettä, mutta mousset ovat näissä muotokakuissa aika näppäriä, jotta kakun pystyy helposti sitten hyytyneenä veistämään lopulliseen muotoonsa. 
Alla: Kakku on ollut hyytymässä ja olen veistänyt muodot kohdilleen. Tämän jälkeen levitä voikreemi kakun pinnalle, jotta marsipaanipinnasta tulee tasainen.
Marsipaania kannattaa varata reilusti, jotta ison kakun reunojen kanssa ei tule sitä ongelmaa, ettei massa riitäkkään kaikkialle. Tässä on 3 pötköä Sallisen marsipaania ja siihen sekoitettu n. 250 g sokerimassaa vielä.   Lisäksi sitten alusasua varten valkoista sokerimassaa.
Laikkaa ylimääräiset reunat pois muotoiltuasi marsipaanin kakun päälle.
Joihinkin vartalokakkuihin olen suihkuttanut pintaan pronssisprayn tuomaan kivaa rusketusta.
Pitsikuvion tein muovisella pöytäliinalla, jonka olen tätä tarkoitusta varten joskus ostanut. Eli liina marsipaanin päälle ja eikun kaulimaan kuvio massaan kiinni. Sitten vaan leikkaat haluamasi muotoiset kappaleet levystä. Muotoile muut haluamasi koristeet sokerimassasta ja lisäile esim. sokerihelmiä. Suihkutin alusasun päälle helmiäiskimallepsrayn ja töpöttelin pienempiin yksityiskohtiin helmiäistomukimalteen.


2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Wow, hemaisevan näköinen!Toi on totta, ettäkun näiden kakkujen kanssa pääsee vauhtiin, niin kuvat unohtuu, hauskaa näpertämistä.

Tita kirjoitti...

Tämä on upea!!! Ihan on oikeannäköiset alusvaatteet kakulla :)