Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Raitakääretorttu

Tässä muutama vaihekuva tämän kääretortun tekemisestä, kun aikas moni kysellyt:) Itse tortun ohje aiemmassa tekstissä leivonnaisissa. Yleensä teen 1,5 kertaisena, kun tuossa pursottaessa vähän menee hukkaan. Yleensä en myöskään käytä ihan koko taikinaa, ettei myöskään tule liian paksu. Tässä täytteenä 1 l vaniljajäätelöä, 1 l mango-banaanijäätelöä sekä sekaan sekoitettuna marianne crushia vähäisen. Anna jäätelön siis vähän pehmetä ja sekoittele 'joustavaksi', mutta älä myöskään päästä liian löysäksi, tai valuu tortun päistä ulos..nimim. kokemusta joskus siitäkin;) Jäätelö levitetään nurjalle puolen ja levy rullataan leivinpaperia apuna käyttäen suht napakalle rullalle.
Elikkä torttu näyttää 7 minuutin uunissa paiston jälkeen tältä...Raidat pursotettu vuorotellen (ensin ruskeat, sitten värilliset) pellille leivinpaperin päälle.Taikinasta puolet värjätty kaakaojauheella ruskeaksi ja toinen puoli pastavärillä keltaiseksi. Taikinat Brunon kertakäyttöisiin pursotuspusseihin ja leikkaat päät auki vasta kun alat pursottamaan.
Sokeroi toinen leivinpaperi ja kumoa torttu sille, niin löydät ihanan kirkkaan raidallisen puolen toiselta puolen!:) Anna jäähtyä ja käännä vielä kertaalleen, että saat täytteet tuolle nurjalle puolen ja eikun rullalle. Pakkaseen kohmettumaan. Jos joku etsii riittävän pitkää tarjotinta, niin Ikeasta ainakin omani olen löytänyt. Tietty pötkylän voi puolitellakkin ja päät leikkaan joka tapauksessa pois, jotta tulee siistimpi.

2 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Täytyypi varmaan kokeilla. Näyttää tosi kivalta :)

Sarita alias Aata kirjoitti...

Kannattaa kyllä testailla, näihin jää koukkuun ja saa pirtsakkuutta kaffeepöytään:)