Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ristiäiskakku pikku tyttelille=)

Ystäväni pyysi lapsensa ristiäisiin juustokakkua auringonkukkateemalla. Pohjana Digestive, alla suklaakerros ja päällä mango-sitruunakerros. Koristeet vaniljanmakuista massaa.
 Ohje:  Itse käytin kaikessa vähälaktoosisia tuotteita (mascarpone on aina parasta tuorejuustoista, mutta sitä ei saa vähälaktoosisena:() ja määrät ovat reilut kun kakusta piti tulla mahdollisimman iso ja paksu:) Alkuun en noita valmismousseja (Blå Bandin) käyttänyt, mutta mielestäni ovat hyvänmakuisia ja kiva lisä näihin, joten monessa niitä käytän seassa. On muuten ihana seos, kun lisää yhden pussillisen mango-passionmoussea diplomaattikreemin sekaan:) Mutta siis ohjeeseen...
Pohja:
1 pkt Digestive keksejä
n. 150-200 g margariinia sulatettuna
Suklaaosa:
2pss valmista suklaamoussejauhetta
5 dl kermaa
1 Brunbergin suklaalevy
200 g maustamatonta tuorejuustoa/mascarponea 250 g
1,5 liivatetta (varmaan hyytyisi hyvin ilmankin)

Mango-osa:
2 pss valmista mango-passionmoussejauhetta
5 dl kermaa
2 tlk säilykemangoja
200 g maustamatonta tuorejuustoa/mascarponea 250g
1 sitruuna
7 liivatetta
Ripaus sokeria maun mukaan
Ripaus geelimäistä  Golden yellow väriainetta (pärjää myös ilman, mutta tuo väriin syvyyttä)
Voit myös lisätä mango-vauvansosetta halutessasi..tuo lisää makua.

1. Sulata margariini ja murskaa keksit muovipussissa kaulimella. Sekoita ja levitä irtopohjavuoan pohjalle, mihin olet pingottanut alimmaiseksi leivinpaperin pohjaksi. Tasoita sileäksi ja laita jääkaappiin kohmettumaan.

2. Laita liivatteet pehmenemään lautaselle kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Kaada kerma ja suklaamoussepussien sisällöt kulhoon ja vatkaa mousseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita voimakkaasti. Lisää paloiteltu, sulatettu suklaa ja sekoita taas. Kiehauta mikrossa ihan minitilkka vettä ja liota/sekoita liitatteet siihen ja kaada moussen sekaan. Vatkaa voimakkaasti. Laita vuokaan pitkä leikattu leivinpaperin pala reunoille keksipinnasta alkaen.(kuva alla) Voit kiinnittää sen tilkalla suklaamoussea vuokaan, jotta se ei pyrähdä rullalle. Tällä konstilla saat kauniit reunat ilman reunakalvoja. Kaada seos vuoan pohjalle. Suklaamousset ovat aina kaikisten tönköimpiä, joten painele myös reunoille, ettei jää kovasti ilmakuplia. Laita seos jähmettymään jääkaappiin ennen mango-osuuden lisäämistä. Itsellä taisi olla n. tunnin verran.

 3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. 10 minuutiksi. Purista sitruunasta mehu valmiiksi. Kaada mangopalat kulhoon, säästä vähän lientä erikseen lasissa, siihen liotetaan liivatteet lopuksi(loppuliemet lavuaariin). Soseuta mangot hyvin. Mangoissa on ns. karvoja hedelmälihassa, niin koeta saada ne mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kaada kerma ja mango-passionmoussepussien sisällöt kulhoon ja vatkaa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita voimakkaasti. Sekoita joukkoon myös mangosose ja vatkaa. Tee samoin sitruunamehun kanssa, mutta lisää pikkuhiljaa, niin saat mieleisesi pirtsakkuuden. Lisää tarvittaessa vähän sokeria. Lopuksi liota liivatteet mikrossa lasissa kiehautetussa mangoliemessa, n.0,25-0,5 dl, kaada liemi seokseen ja vatkaa huolellisesti. Kaada seos vuokaan suklaaseoksen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Saa hyytyä useamman tunnin, koska mangoseos on löysää.
4. Irrota kakku vuoasta ja leikkaa leivinpaperin reuna keksipohjan reunaa myöden. 'Valuta'/siirrä irtopohjavuoan pohjalta pitsipaerin tms.päälle.




7 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Ihanan näköinen kakku, värisävyltään, koristeiltaan ja kokonaisuudeltaan!

Paula kirjoitti...

Kaunis kakku! Ihanat koristeet ja värimaailma.

Evelynn kirjoitti...

Voi ei miten ihana kakku! Upea kokonaisuus! Tää on ihan ehottomasti mun suosikki kaikista sun kakuista. =)

Ps. Saahan sut linkittää, saahan? =)

Sarita kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista ja ilman muuta linkitys passaa:) Viikonloppuna lisään uudesta ristiäiskoristeesta kuvan..kunhan ristiäiset on vietetty:)

MR kirjoitti...

Tämä kakku on ehdottomasti upein näkemäni kakku. Tässä ovat kaikki kohdallaan. Värit, herkkyys - todella upea!
Päätin kokeilla ohjettasi itsekin. Kakkua tehdessäni pääsin maistamaan täytteitä ja voin vain kuvitella miten hurmaavan makuista kakku on.
Linkitin sinut omaan blogiini - onhan se ok? Voit käydä vierailemassa blogissani, jossa nyt myös sinä olet mainittuna: Keijukaistenmaan herkkublogi

Marianne kirjoitti...

Olen tekemässä ensimmäistä kertaa juustokakkua, johon tulisi sokerimassa koristeita päälle. Sinä olet näitä kakkuja jo useamman koristellut massasta tehdyillä koristeilla, kun kakussa ei ole kiillettä päällä niin pysyykö koristeet hyvinä muutaman tunnin ajan? Kotistelisin kakun muutamaa tuntia ennen juhlien alkua...

Sarita alias Aata kirjoitti...

Heips! Koristeet pysyvät hyvinä, jollei kakussa ole tuota kiilleetä. Jos laittaa kiilteen, kannattaa sokerimassakoristeen alle sulattaa suklaalaatta, muutoin koriste alkaa sulamaan kiilteen päällä heti. Mutta