Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Synttärikakkuja ja leivoksia


Ekan kerran kokeilin noita kakkukuvia ja viimeisen..tai on tuolla vielä yksi yhden lapsen kakkua varten varastossa..mutta sen jälkeen niihin en koske. Laitoin kuvat kerman päälle jo edellisenä iltana ja kunnon sahanterällä sai jotenkin leikattua juhlissa, mutta muuten oli kuin paksu servetti olisi ollut kakun päällä, ei kovin houkuttelevaa. Mielipiteitä tietysti on monia.

Kakuissa Hello Kittyssä on sokerikakkupohja, välissä mansikkamoussea ja koristeet vaniljanmakuista massaa..Tilasin nettiputiikista ja voittaa kyllä mennen tullen perus sokerimassan..maultaan sekä rakenteeltaan. NallePuh kakussa on Kinuskikissan sivuilta mehevän suklaakakkupohjan ohjeella tehty pohja, josta tuli kyllä mehevä, mutta ei täytekakkuun sopivaa..Jäi liian tiiviiksi..jouduin laittamaan täytteeseen liivatetta, että koko kakku pysyi kasassa. Enpä tee jatkossa tuolla ohjeella. Täytteenä diplomaattikreemiä (johon lisäsin vielä pussillisen mango-passionmoussejauhetta..tuli tämän lisättyä ihan jättihyvää) ja vadelmahilloa.  Moussen maku ei tullut tämän suklaakakun yhteydessä esiin, koska suklaan maku oli niin voimakas.

Mansikkaleivokset olivat täysin kokeilu yhdistettynä kaikkea mahdollista, mutta lopputuloksesta tuli mielestäni oikein hyvä. Tein ensin pohjan perus piirakkaohjeella ja paistoin pellillä niin, että olin ennen uuniin laittoa venyttänyt suorakulmaisen reunavuoan (saa leivontanettiputiikeista) niin suureksi kuin pellille mahtui. Folion pidin koko paiston reunavuoan päällä, jottei pohja pala. Vähän kostuketta ja mousse päälle. Mansikat painelin mousseen heti, että kiinnittyvät eivätkä ponnahtaneet kiilteen laiton yhteydessä irti kellumaan. Kiille metsämansikka-kiivi tiivistemehusta tehty. Päälle vielä orvokit. Pellillisestä tuli tosi iso satsi näitä leivoksia.

Pikkupizzoja tuli tehtyä ties vaikka kuinka monta pellillistä ja melki kaikki hupenivat vieraiden suihin sitä mukaa kun niitä lämmitettiin. Pikkupizzoissa pohjalla X-tran basilika-tomaattimurskaa, päällivaihtoehtoina: jauheliha,pepperoni, tomaatti yhdissä, toisissa tonnikala, katkarapu ja kolmansissa kinkku, ananas, aurajuusto.

Jos joku haluaa tarkempia ohjeita, voin laittaa pyydettäessä.

5 kommenttia:

sokeriperhonen kirjoitti...

Hienoja kakkuja! :) Täytyykin kokeilla tota moussejauheen lisäämistä diplomaattikreemiin, kuulosti niin hyvältä! :)

Anu kirjoitti...

Nuo valmiit kakkukuvat ei eihkä ole syömisen kannalta houkuttelevia, mutta niillä saa niiin helposti lapselle mieluisen kakun. Ja todellakin se ei siitä pehmene sellaiseksi helposti leikattavaksi koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisi tehdä tuo safarikääretorttu. Onko siihen joku kikka että kuviot ei levähdä kun laittaa ruskean osan taikinaa päälle? :)

Sarita alias Aata kirjoitti...

Kannattaa kokeilla:) Itse laitoin molemmat pursotuspusseihin, ensin pursotin vaaleat raidat ja sitten leikkasin ruskeaan taikinapussiin hieman isomman reiän ja valutin taikinan näin pellille. On ehkä vähän 'hellempi' tapa kuin kaataa suoraan kulhosta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä, synttärit tulossa ens kuussa nii kokeilen safaritorttua. Kaveriks ajattelin Banaanibanoffeen tehdä myös sitä en ole ennen kokeillut myöskään, netistä löytyi moniakin ohjeita :)