Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

maanantai 30. toukokuuta 2011

Mustikka-valkosuklaahyydykekakku

Mustikka-valkosuklaahyydykekakku:

Pohja:
1 pkt Digestive keksejä
           Sulatettua voita

Täyte:
5 dl kermaa
500 g Mascarpone tuorejuustoa
600 g mustikoita soseutettuna
1 levy Pandan valkosuklaata sulatettuna
7 liivatelehteä
Tilkka mustikkamehua
Sokeria maun mukaan (> 1 dl)

Kiille:
6dl Mustikkakeittoa
6 liivatelehteä

Murskaa Digestivekeksit ja sekoita sulatettu voi niihin.  Tasoita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Leikkaa leivinpaperista kaistale ja aseta kiertämään vuoan reunaa..Reunasta tulee siistimpi näin ja täyte ei ainakaan pursua vuoan reunan yli.

Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Soseuta mustikat ja lisää seokseen. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa, lisää seokseen. Lämmitä tilkka mustikkamehua mikrossa ja lisää siihen pehmenneet liivatteet. Kun hivenen jäähtynyt, lisää seokseen. Lisää sokeria maun mukaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä ainakin muutama tunti ennen pinnan tekoa.

Pehmennä liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä. Lämmitä kattilassa kiehuvaksi mustikkakeitto ja lisää siihen pehmenneet liivatteet. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin kaadat kakun päälle. Sirottele (jäiset) mustikat viimeiseksi.

1 kommentti:

Piipe kirjoitti...

Tää oli kyllä niiiiiiin hyvää... =)