Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Porkkanapiirakka

Sain tämän ohjeen joskus kaveriltani ja hieman olen määriä muutellut itse. Mutta taivaallisen hyvää on, eikä aina välttämättä tarvitse olla mokkapaloja=) Palat leikkelin Wiltonin painettavalla sydänmuotilla (olen tilannut jostain listallani olevasta nettiputiikista). Tosi kätevä:) Ohjeesta tulee pellillinen.

Porkkanapiirakka:

Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
6-7 dl porkkanaraastetta
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sulaa voita
4 tl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus:
150 g tuorejuustoa (itse käytän Philadelphia, anna olla tovi huoneenlämmössä pehmenemässä)
70-120g sulaa voita (itse laitan n. määrät, sen mukaan miltä maistuu ja millainen koostumus)
noin paketti tomusokeria (ei välttämättä vaadi kokonaan)
3-4 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää rasva ja porkkanaraaste. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia uunin keskitasolla.
Kuorrutukseen laita kaikkia aineita sekaisin ja sekoita lusikalla, lisäile aineita tarvittaessa maistettuasi makua. Rasvaa ja tomusokeria tosiaan lisäilen sen mukaan, että päällinen olisi notkeaa sekoitettaessa. Lisää jäähtyneen pohjan päälle lastalla ja laita viileään, jotta päällinen kovettuu nopeammin. Leikkele palat, kun päällinen kovettunut.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moiikka! Voiskohan ton porkkanakakun pohjan tehdä pakkaseen jo muutamaa päivää aiemmin ja laittais sitten vasta tuorejuustosysteemin muutamaa tuntia ennen tarjoilua? (: Kiitos kivasta blogista!

Sarita kirjoitti...

Kyllä uskoisin et voi. Itsellä on tälläkin hetkellä pakkasessa tuota, päällisen kanssa. Tosin päällinen menee vähän rakenteeltaan piloille vaikka huoneenlämmössä sulattelisi, et toi sun idea toimis varmaan hyvin:)

Sarita kirjoitti...

Niin ja olen vielä päällisen levitettyäni laittanut välillä koko pellillisen pakastimeen hetkeksi (joskus ulos pakkaseen), niin on helpompi leikata palat kun päällinen ei tartu:)

Anonyymi kirjoitti...

Okeei, kiitoksia vinkeistä!! (: