Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

torstai 9. joulukuuta 2010

Taikataikinapiparkakkuja


Tein joulukoristeeksi taikataikinasta piparkakkuja. Näitä olisi tarkoitus tehdä myös työpaikalla askartelupäivänä lasten ja heidän vanhempiensa kanssa. Helppoja ja kivoja tehdä..näihin tulee helposti vain ilmakuplaa, joten valmiiden käsittelyn kanssa on oltava varovainen, etteivät mene rikki. Tein ennen uuniin laittoa reiät pillillä painamalla ja pujotin juuttinarua ripustuskoukuksi. Saa muuten huomattavasti edullisemmin tuota narua Säästökareilta siivousosastolta kuin esim. Tiimarista.

TAIKATAIKINAN OHJE:

3 dl vehnäjauhoja
2 dl suolaa
1,5 dl kylmää vettä (tarvittaessa lisää vähän)
1-2 rkl öljyä (tarvittaessa lisää vähän)

*Jos haluat taikinasta valmiiksi ruskeaa, lisää tummaa kaakaojauhetta. Voit myös maalata teokset jälkikäteen. esim. akryylimaaleilla. Kuivat työt voi myös lopuksi lakata.
*Jos teet isommalle porukalla, niin kannattaa tehdä kaksinkertainen satsi taikinaa..
*Vaivaa taikina kädellä hyvin, jotta väri ihan tasaista..voit vaivata vielä kädessä pienempinä köntteinä, niin helpompaa.

Asettele teokset leivinpaperille pellille. Kannattaa laittaa suunnilleen samanpaksuiset teokset samalle pellille, koska 'kypsyvät' hieman eri aikaan. Kuivata askartelut uunissa n. tunnin verran 150 asteessa. Kurkkaa välissä, etteivät pienemmät pala ja ota ne pois. Näitä muoteilla tehtyjä ohuita kuivatin uunissa n. 40 minuuttia. Jos taas teokset isompia/paksumpia, vaativat pidemmän ajan. Tarkkaile tilannetta.

3 kommenttia:

Hönttä kirjoitti...

Hienoja ovat!!

SakariSokeri kirjoitti...

Söpöjä! Vois tehdä vaikka kuuseen, jos ehtis...

Sarita kirjoitti...

Juu tulee paljon kivempia kuin moderneista koristeista:) Tänään leivottiin töissä ja laitoin n. 4-5 rkl tummaa kaakaojauhetta, niin tuli paremmin väriä..Taikinan väkertää tosi nopsaa eikä pipareissakaan mee kauaa..