Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Glögijuustokakku


Tämän reseptin sain ystävältäni, joka oli löytänyt sen MTV3 sivuilta..on ihan suosikkijuustokakkuni:) Olen itse muunnellut reseptiä jonkin verran, joten tässä muunneltu versio. Teen kakun suurimpaan irtopohjavuokaani..n. 28cm ja käytän reunakalvoa, koska muuten kiille tursuaisi yli...joten tee ohje puolikkaana, jos haluat pienemmän.

Glögijuustokakku

POHJA:
300-400 g pipareita
100-150 g voita

TÄYTE:
2 dl sokeria
2 kananmunaa
500 g maustamatonta tuorejuustoa
500 g Mascarpone tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
4-7 tl kanelia
4 rkl aitovaniljajauhetta
10 liivatelehteä
Lasin pohjalle tilkka kiehuvaa vettä

KIILLE:
4 dl glögiä
4 liivatelehteä
Punaista elintarvikeväriä

Päälle pursotin Pandan valkosuklaata pienellä pyöreällä tyllalla ja tein joulutähdet sokerimassasta. Päälle ripottelin vielä valkoisia sokerihelmiä. Tämä on niin täyteläisen ihanan ja jouluisen makuinen, että kannattaa kyllä kokeilla=)

-Murskaa piparit ja sekoita sula voi niihin. Levitä vuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja painele hellästi tiiviiksi.
-Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi  vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuustot.
-Vatkaa kerma vaahdoksi ja  lisää siihen mausteet. Ota liivatteet vedestä, purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita kiehuvaan veteen. Sekoita kerma tuorejuustoseoksen kanssa ja lisää liivatteet vatkaimella sekoittaen. Kaada täyte piparipohjan päälle ja tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymää.
-Liota liivatelehtiä n. 10 min kylmässä vedessä, purista niistä neste pois ja sekoita kuumennettuun glögiin. Sekoita joukkoon myös hieman punaista elintarvikeväriä punaisen syvyyttä tuomaan. Itse käytän geelimäisiä, joita saa mm. Tiimarista tai netistä tilaamalla leivontatarvikeliikkeistä. Anna seoksen jäähtyä viileäksi ja kaada  kunnolla hyytyneen kakun päälle. Laita hyytymään mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja: