Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Baileys-suklaajuustokakku
















Halusin kokeilla Baileys versiota juustokakusta näin vappuna sekä Pandan valkosuklaan käyttäytymistä...olen lueskellut, että  valkosuklaa lössähtää helposti suklaakoristeissa..olisi vaan pitänyt uskoa aiemmin kokeilleita;) perhoset näyttivät 5 minuutin pakastimesta oton jälkeen siltä, että niille olisi kelvannut Baileys hörppy, että siivet olisivat suoristuneet, sen verran lörpähtäneet olivat..Tarvinnee kokeilla jotain toista valkosuklaata tähän hommaan, koska mielestäni valkosuklaakoristeet ovat kauniimpia kuin tummasta tehdyt..Pääsiäiskakussa (mango-sitruunajuustokakku) reunoissa koristeet kestivät kuitenkin hienosti..ehkä johtuu tässä perhosten muodosta, etteivät pysyneet muodossaan..Baileysin vaihtarina voi käyttää Dooleys likööriä.. (jälkikäteen testattuna Dooleysia sai laittaa kunnolla reilummin, jotta maku tuli läpi)

Baileysjuustokakun kannaattaa ehdottomasti antaa olla jääkaapissa seuraavaan päivään, jotta maut tasaantuvat ja pehmenevät!!

Pohja:
 Samoin kuin mansikka-suklaajuustokakussa..Domino makuna tuplaunelma tai minttu.

Baileystäyte

4-5 dl kermaa
250 g Mascarpone tuorejuustoa
100 g tuorejuustoa maustamatonta
n. 1- 1,5 dl Baileys likööriä
2 tl vaniljasokeria
3-4 tl vanilliinisokeria
2 rkl kahvia
5 liivatetta
Kaakaojauhetta väriä tuomaan.
Sokeria maun mukaan

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma, lisää muut ainekset..Kun liivatteet ovat lionneet, purista vedet pois ja sekoita kuumaan kahvitilkkaan..sitten vain muiden sekaan..Kaada vuokaan ja anna jähmettyä n. puolisen tuntia ennen kuin lisäät seuraavan kerroksen. Kun teet suklaakiilteellä, anna hyytyä useampi tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Suklaatäyte

2 dl kermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Fazerin punaista suklaata (vaaleaa maitosuklaata)
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan.
4 liivatetta
Jos haluaa, kahvia tilkka.

Tee liivatteille kuten edellä. Liivatteet voi sulattaa muutamaan ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Vatkaa kerma ja lisää muut ainekset siihen. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä min 3 tuntia...mielellään seuraavaan päivään.

Vaihtoehtoisesti: Tässä Baileyskakun päällikiilleohje, mitä olen monessa käyttänyt: Olen tehnyt yleensä kaksinkertaisena, on niin hyvää:) Kiilteen ohje Kinuskikissalta.

Suklaakiille:
3/4 dl sokeria
3 dl maitoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 liivatelehteä

Kannattaa tehdä kaksinkertaisena, jotta saa paksun kiilteen päälle. Ainekset sekaisin kattilassa ja kiehauta (älä anna olla kuin hetken, ettei tule palaneen makua)...lisää kiehuvaan suklaakastikkeeseen liivatteet ja anna seoksen  jäähtyä esim. lavuaarissa kattila kylmään veteen ennen kuin kaadat vuokaan.

3 kommenttia:

Miitsku kirjoitti...

Onpas herkullisen näköinen, nams. Noi valkosuklaaperhoset kyllä maistuu paljon paremmilta kuin tummat, ehkä siksi että tykkään enemmän valkosuklaasta. =) Harmi et ne lössähtää. =/

tuula hautala kirjoitti...

mitä on punainen suklaa?

Sarita kirjoitti...

Elikkä Fazerin vaalea maitosuklaa:)