Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

lauantai 22. toukokuuta 2010

30-vuotis hääpäiväkakkujaYstäväni vanhemmilla on tänään 30-vuotis hääpäivä ja tällaisia löytyy kahvipöydästä. Mansikkainen kakku on Baileysjuustokakku (minttudominopohjalla), johon kokeilin ensimmäisen kerran pitsistä suklaareunusta. Piirtelin kuvion leivinpaperille, jonka jälkeen pursotin sulan suklaan kalvolle kuvion mukaan. Päällisenä kermainen suklaakiille. Rantakakussa pari loikoilee kesämökin rannalla:) Kakku on mango-sitruunajuustokakku, jonka mangopäällinen on korvattu alkoholittomalla päärynäsiiderillä. Värjäsin siiderin elintarvikeväreillä ja hahmot tein Omar karkeista. Mukana myös perheen koira varjojen alla. Idean rantakakkuun sain Taikinaterapiaa blogista ja mansikkakakkuun otin mallia Kinuskikissan blogista=)

8 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Aivan ihania, erityisesti tuo suklainen sydänreunus on aivan mahtava!! Oliko sulla jostain valmis malli siihen vai luonnostelitko ite? :)

Sarita kirjoitti...

Kiitos=) Itse piirtelin leivinpaprulle ja sit laitoin netistä tilaamani kalvon siihen päälle, johon pursotin pikkutyllalla sulan suklaan...kun oli vähän aikaa jäähtynyt, niin kiepautin kalvon valmiiksi vuoan reunoille (eka olin laittanut keksimuruseoksen pohjalle) ja sit vaan juustoseos vuokaan..Olin nähny netissä kuin joku on laittanut mansikoita vuoan reunaan ja sit päälle seoksen. Oli sit kokeiltava tätä..pelkäsin, ettei onnistu, mutta hyvin toimi..kannattaa testiä=) varmaan kalvon sijasta toimisi ihan vaan leivinpaperikin. Suklaana käytin Brunbergin tummaa suklaata, mutta voisin kuvitella, että muutkin käy hyvin tähän.

Piipe kirjoitti...

Ihania...=) Varmasti oli ystävä mielissään ja koko juhlaväki! Ja hyvinhän tuo reunus näytti onnistuvan, vaikka epäilitkin...

Miitta kirjoitti...

Vautsi, onpa taas hienoja. :) Söpöjä noi pienet crocsit. :D

Ja toi sydänreunus on kyllä tosi hieno. Ihanan kesäinen kakku mansikoineen muutenkin. Nami!

Heini kirjoitti...

Vielä kerran jättikiitokset!!! Oli aivan mahtavat kakut; vieraat valokuvasi niitä ihmeissään enemmän kuin mitään muuta koko päivänä.;) Äitin kuppikoko oli tosin kuulemma väärä (liian iso)! Miten sä nyt noin mokasit?!:) Söin just isän käsivarren, nami!

Sädehelmi kirjoitti...

Ihania kakkuja, tekeisipä mieleni maistaa =)

tiina kirjoitti...

Ai sä laitoit suklaareunat jo vuokaan valmiiksi ennen täytettä, toi olikin kiva kuulla! Mä olen meinaan suklaareunat laittanut juuri samalla tyylillä kalvoa apuna käyttäen, mutta vasta valmiin kakun reunoille. Eli hyvä tietää, että onnistuu jo tekovaiheessakin! :) Olen myös mansikoita/hedelmiä ja sit esim. suklaakierrevohvelikeksejä laittanut juustokakun reunoille ennen täytteen laittamista, niin ovat "hyytyneet" kivasti sitten kiinni, mut ei tämän suklaareunuksen laitto ole vielä mielessä aiemmin käynyt... ;)

Joka päivä oppii jotain uutta! :)

Sarita kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista:) Hyvä, että Heini kakut raajoineen yms. maistuivat;) Pitää Tiina kokeilla kans tässä kesällä mansikkareunuksen tekoa. Tuo suklaareunus ainakin pysyi näin tekovaiheessa laitettuna tosi hyvin kiinni ja kuulemma toimi käytännössäkin hyvin, eli mureni sopivasti leikatessa.