Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Valkosuklaa-pätkisjuustokakku



Pohja:

Samoin kuin mansikka-suklaajuustokakussa, mutta Domino makuna minttu.

Valkosuklaatäyte:

3 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai 250 g mascarpone tuorejuustoa (itse käytän)
200 g Pandan valkosuklaata
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
Sokeria maun mukaan

Vatkaa kerma, lisää sulatettu suklaa ja tuorejuusto. Laita liivatteet kummassakin täytteessä likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Purista niistä ylimääräiset vedet. Tässä sulata liivatteet tilkkaan vettä ja seos sekaan. Kaada irtopohjavuokaan (leivinpaperi pohjalla) ja anna hyytyä n. puoli tuntia ennen kuin lisäät seuraavan kerroksen.

Suklaatäyte:

3 dl kermaa
2,5 dl Flora vispiä
250 g Mascarpone tuorejuustoa
2 pss Pätkis karkkeja rouhittuna
2 rkl kaakaojauhetta
5 liivatetta
5 rkl ( tai enemmän, maun mukaan) kahvia
Sokeria maun mukaan.

Vatkaa kermat (tässä ohjeessa erikseen kahta, koska lisäilen kaikkea mitä sattuu näihin...nyt tuntui, että vaati vielä kuohkeutta, joten lisäsin seokseen Flora vispin) Lisää tuorejuusto, rouhittu suklaa, kaakaojauhe ja kahviin sulatetut liivatteet. Kaada seos vuokaan. Anna hyyttyä ainakin 3 tuntia...itse odotin tämän ja hyvin pysyi kasassa:)

Suklaaraidat pursotin pienellä pyöreällä tyllalla valko- ja tummasta suklaasta.

3 kommenttia:

mira kirjoitti...

Hei

Voisko tuon Mascarbonen tilalla käyttää esimerkiksi Sunnuntain vanilja tai sitruunatuorejuustoa? Tuota Mascarbonea ei taida löytyä vähälaktoosisena tai laktoosittomana...

Anonyymi kirjoitti...

pitääkö kahvin olla kuumaa vai kylmää?

Sarita alias Aata kirjoitti...

Hyvin voi käyttää Mascarponen sijasta muitakin. Se on vaan niin parasta, että itse tulee laitettua kaikkeen.

Kun olet liottanut liivatteet 10 min kylmässä vedessä, sekoita kuumaan kahviin.