Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

torstai 15. huhtikuuta 2010

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Oli pakko kokeilla perhosten tekoa suklaasta, kun ensimmäiset nyt nähnyt ulkonakin=)



























Pohja:
Samoin kuin mansikka-suklaajuustokakussa. Dominomakuna tuplaunelma.

1 Täyte:
4 dl kermaa
600 g mustikoita soseutettuna
250 g mascarponea
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2  purkkia Kuningatar lastensosetta
Sokeria maun mukaan
2 tl vaniliinisokeria
7 Liivatetta

Vatkattuun kermaan lisätään muut ainekset, paitsi toinen kuningatarsose kuumennetaan kattilassa ja siihen sekoitetaan kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Sitten sekaan ja vatkataan hyvin.Kaada vuokaan ja anna hyytyä n. puolisen tuntia ennen kuin lisäät seuraavan kerroksen.

2 Täyte
2 dl kermaa
1 prk Valion vaniljanmakuista tuorejuustoa, puolikin purkkia varmasti riittää, joten oman maun mukaan)
1 levy pandan valkosuklaata sulatettuna
2 dl Flora vispiä
4 tl kuningatarsosetta
2 rkl vettä
4 liivatetta

Ainekset sekoitetaan. Liotetut liivatteet sekoitetaan kiehautettuun veteen ja kaadetaan täytteen sekaan. Lisää vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Itse annoin hyytyä n. 6 tuntia ja hyvin pysyi kasassa ja maistui hyvältä:)

Koristeperhosten ohjeen löydät Kinuskikissan sivuilta (linkki blogilistassani)
Raidat päällyseen tein isolla koripunostyllalla.

Oli ihanan raikasta.

3 kommenttia:

Piipe kirjoitti...

Siis sä oot ihan mielettömän taitava! Aivan ihania...eihän noita voi ees kuvitella syötävän, kun eihän niitä raaski! =)

Sarita kirjoitti...

Iso kiitos kommentista=) Valitettavasti pisteltiin perhoset poskeen porukoilla :O tai muutama viel räpyttelee Eeron palasessa:)

Anonyymi kirjoitti...

Eerolta semmoisia terveisiä että oli tosi hyvää! :) Syötiin sitä taas just, ei oo ihan vielä kaikki mennyt kun äiti leikkas niin ison palan meille. Taidan ottaa vielä vähän..