Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Mansikka-suklaajuustokakku


Neljä ystävääni kävi kyläilemässä viikolla ja leivoin suolaisiksi paloiksi jauheliharullia ja jälkkäriksi kokeilin tehdä mansikka-suklaakakun..onnistui ja päätin viikonloppuna kokeilla uudelleen muunnellen reseptiä:) Kiitos koekaniineille:)

Pohja:
 Vajaa paketti dominoita (2 pötköä) murskattuna (täytteet seassa)
 sulaa rasvaa n. 100 g

Tein kakun 28cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Keksit murskaan muovipussin sisällä pikkukaulimella pötkö kerrallaan. Sekoitetaan ja vuoan pohjalle. Ei kannata painaa paljon, hellästi vaan tasoittaa vähän tiiviimmäksi, koska dominokeksit tekevät helposti liian kovan pohjan tiiviinä

Valkuaiskermavaahto:
 2 valkuaista vatkattuna vaahdoksi
6dl kermaa vatkattuna vaahdoksi
--->yhdistetään

Mansikkatäyte:
500 g mansikoita soseutettuna
250 g Mascarpone juustoa
 1/2 pussia (tai maun mukaan) Blå Bandin aitovaniljakastikejauhetta
1/2 valkuaiskermavaahdosta
6 liivatetta
3-4rkl vettä

Aineet sekaisin vatkaimella, siihen lisätään kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet, jotka sekoitettu kiehuvaan veteen..Kaadetaan mansikkaseokseen, sekoitetaan voimakkaasti sekaan ja  seos vuokaan keksipohjan päälle..jääkaappiin tunniksi hyytymään, ennen kuin lisätään toinen kerros, eli suklaa..

Suklaatäyte: Tee täyte vasta juuri ennen lisäämistä vuokaan

1/2 valkuaiskermavaahdosta
3 rkl pähkinäsuklaalevitettä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
(2rkl kaakaojauhetta)
5 liivatelehteä
3-4 rkl vettä

Sekaisin ja taas liivatteet samoin sekaan ja kaato vuokaan...anna hyytyä myöskin noin tunnin verran ennen kuin kaadat seuraavan kerroksen.

Suklaakiille:
3/4 dl sokeria
3 dl maitoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 liivatelehteä

Ainekset sekaisin kattilassa ja kiehauta...lisää kiehuvaan suklaakastikkeeseen liivatteet ja anna seoksen  jäähtyä esim. lavuaarissa kattila kylmään veteen ennen kuin kaadat vuokaan.

Kun kaikki ainekset vuoassa, anna hyytyä useampi tunti ennen vuoan reunojen aukaisua, mielellään yön yli..

Suklaalastut:
2 pandan valkosuklaalevyä mikrossa sulatettuina, jaoin ja osaan laitoin väriainetta...kaadetaan leivinpaperin päälle jollekkin levylle ja jääkaappiin kovettumaan..kun kovetttunut, niin juustohöylällä ohuita siivuja veistellään ja samantien kakun päälle...siivut sulavat ennätysajassa pidellessä.

MANSIKKAJUUSTOKAKKU: 


Pohja samoin kuin edellisessä, tosin Domino tuplaunelma maulla


Täyte: 
Mansikoita 1 kg
250 g Mascarpone juustoa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1/2 pss Blå Bandin aitovaniljakastikejauhetta
1 dl Sokeria
4 dl Kermaa vaahdotettuna
10 Liivatelehteä liotettuna tilkkaan vettä


Ihanan mansikkaista tuli;)



TIRAMISU 


Sain tämän aivan ihanan ohjeen ystävältäni, jonka jälkeen olenkin tehnyt kyseistä kakkua lukuisia kertoja:)


500 g Mascarponea
8 rkl Sokeria

3-5 rkl Konjakkia
3-4 dl Kuohukermaa
2 Pakettia Savoiardi-keksejä
4 dl huoneenlämpöistä kahvia
Fazerin sinistä suklaalevy raastettuna


Kerma vaahdoksi, lisää Mascarpone, sokeri, konjakki ja sekoita notkeaksi.
Kasta puolet kekseistä kahviin pikaisesti ja laita tarjoiluastian pohjalle vierekkäin. Laita päälle puolet täytteestä ja suklaaraasteesta.
Kasta kahviin loput keksit ja lado ne toiseksi kerrokseksi edellisen päälle. Laita loput täytteestä päälle ja koristele!


Olen yleensä laittanut puolet suklaaraasteesta, mutta tässä kakussa ripottelin Iittalan suklaan pieniä erivärisiä suklaanappeja pinnalle..tuli vieläkin herkullisempi..

Muista, ettet liota keksejä kahvissa, vaan vain pikainen 'upotus' molemmilta puolilta.Imaisevat ihan hetkessä nesteen itseensä.


Resepti, jota jokaisen kannattaa kokeilla...vie kielen mennessään!



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Blogi näyttää tosi hienolta ja kakut herkullisilta! :) Toivottavasti kommentointikin nyt toimii.

t. Miitta

Piipe kirjoitti...

Aivan ihanaa oli, suorastaan vei kielen mennessään! Ja tosi ihanan blogin oot saanutkin pystyyn!

Anonyymi kirjoitti...

Nam, eikun kokeilemaan! Jo kuvat vievat kielen mennessaan :) Ja tosi upeita toita kaikki askartelusi.
Limppari